Debut i Alliansloppet!

God morgon!

Har verkligen haft som plan att försöka få in ett inlägg här under veckan – men tiden har bara rasat förbi och jag har gjort annat viktigt som typ:

…Har ju sedan måndag befunnit mig i Trollhättan tillsammans med Lina Korsgren och Olle Jonsson. Senare under veckan anslöt sig även Linas man, Gustaf samt Johan Persson. Under själva tävlingsdagen hade vi ytterligare fin uppbackning av Linas mamma Britt och hennes man Lars, samt Linn! Från måndag till torsdag har vi avverkat en hel del träning: två fartpass i form av 2×30 minuter A2 samt ett kortare där jag och Lina körde 10×1 min stakning. Däremellan har vi utforskat Trollhättans löprundor och småvägar och jag tror jag kan tala för hela gänget när jag säger att Trollhättan verkligen var positivt överraskande i träningsväg! Överlag kan jag summera en vecka med fullt fokus på träning och återhämtning, otroligt värdefullt.

Veckan har möjliggjorts av Mickael Brunberg på Brunbergs Bygg nere i Trollhättan. Vi har b la fått guidning på en rullskidtur runt Wargön och Vänersborg av honom på cykel framför och även hunnit besöka hans gym, otroligt bra! Hela veckan har verkligen inneburit inspiration för mig -Lina, Olle och Johan har lärt mig massor över vad jag behöver förbättra och vad jag själv kan ta med mig som jag gör bra. Motiverad på att fortsätta göra jobbet sista månaderna innan säsong är bara förnamnet!

Lina visade vars skåpet skulle stå i chins! Hon har ju trots allt vunnit Vasaloppet i år också!

Men till själva målet med resan, Alliansloppet! 48 km rullskidor. Varit så glad och tacksam över att få chansen att testa på världens största rullskidlopp. Samt väldigt nervös över vad det innebär att tävla på rullskidor överlag! Jag tar verkligen med mig över att jag var cool innan start trots att det hopade sig en del ”orosmoment” såsom att min nutritionsplan grusades i princip direkt när jag tappade mina koffeintabletter, lite strul med rullskidorna innan start samt att jag missade första drickan. Men allt rann bara av mig, sjukt nöjd över det! Tar även med mig att jag höll mig kall i starten och lyckades hålla stavar och annat intakt medan det smällde på rätt bra med stavar runt omkring.

Johan, jag, Lina, Olle och Gurra!

Kände väl rätt fort att det kändes stabilt men när farten drogs upp kände jag att fartökningarna fattades. La upp som mål att bara hänga på så billigt, så länge som möjligt. Inför varvning ut på tredje och sista varvet kom killarna ikapp i första backen, något tidigare än jag var beredd på och jag hade gått rätt hårt i själva backen. Blev några irriterande meter som jag inte lyckades jobba ikapp. Sjukt nöjd med att jag krigade på hela sista varvets dryga 12 km ensam och bara fokusera framåt, hitta träffen och ha positiva tankar. Slutade på en 15:e plats och är nöjd med det. Med tanke på träningsbelastning och orutinen jag faktiskt hade inför loppet för att inte tala om det grymma motståndet som loppet bjöd på så ger det mig en fin och välbehövlig trygghet i sommarträningen.

Summerar en riktigt bra vecka som verkligen gett mersmak på vad vintern ska bjuda på! Tacksam över att fått till en riktigt fin träningsvecka, en tävling och mycket nya intryck! Nu har jag en liten mellanlandning hemma i lägenheten i Östersund, vilar idag och imorgon kör jag ett pass här innan jag återigen sätter mig på ett flyg. Destinationen är Luleå! Till helgen väntar bröllop och innan dess ska jag hinna träffa släkt och vänner, det ser jag fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.