I september-balans!

Godkväll på er!

September brukar vara en tuff månad för mig. Månadsskiftet augusti och september brukar vara en riktig sjuk -och skadefarozon för min del och jag har verkligen, på förhand, funderat hur jag skall lösa detta. De flesta skidåkare är nog väldigt belastade denna tidpunkt, där tror jag inte jag skiljer mig så mycket ur mängden. Men i år har jag (iallafall hittils när typ halva september gått) hållit mig på rätt sida om ”sliten-skalan”. Tvärtom känns det stabilt. Vågar nästan ta i från tårna och säga riktigt stabilt!

Några faktorer jag tror haft en bra inverkan på detta:

  • Fick bromsa min träning rejält i slutet av juli. Effekten kom någon vecka senare när jag började känna mig på banan igen. Det tror jag gör att jag faktiskt hunnit hämta igen lite. Ska inte enbart ta åt mig äran för detta, för jag fick fin hjälp av Mattis Persson på skiduniversitetet att verkligen ta någon extra vilodag!
  •  Varit duktig på jobba mycket med prehab i gymmet.
  • I början av sommaren och även lite i augusti har jag med jämna mellanrum varit på massagebehandlingar. Jag har tendenser att verkligen stelna till rejält som varken stretch eller prehab kan lösa. Det har tagit ett tag att inse att detta faktiskt är väl investerade pengar på mig själv! Sen har jag en snäll sambo som också ställer upp om det krisar!
  • Har haft helt otroligt fina sista fem veckor med i princip noll jobb. Sjukt ovant! Det har faktiskt bara blivit så naturligt då mina ordinarie jobbhelger krockat med läger. Det jag ville få sagt med detta är att jag i aldrig i hela mitt liv kunnat fokusera på enbart träning till 110% under en så känslig period som denna. Så nöjd med detta!
  •  Är otroligt fokuserad på varje pass nu när jag känner att jag dels har tid och återhämtning för dem samt då vi förra veckan fick en screening av kroppen med en av landslagets fysio, Marcus Bystedt. Otroligt värdefullt och intressant! Tycker jag hade föraningar på de mesta svagheterna men intressantast var att få en orsak och lösning på min tjorvande ländrygg. Nu återstår bara att få till detta vilket är mitt huvudsyfte med typ varje pass!
  • Jag känner mig allmänt trygg med att känna mig i fas pga. av allt ovan nämnda. Känner mig alltså nöjd och tillfreds med min träning för första gången denna försäsong! Bättre sent än aldrig! Men summan av detta blir att jag känner att jag blir bättre för varje pass när jag faktiskt hittar fler nycklar i teknik, när jag känner att jag lyckas koppla på den där muskeln jag så hårt söker för att inte få ont i ländryggen och så vidare!

Även om jag känner mig balanserad just nu så är jag medveten om att det ändras väldigt fort! Fortfarande sjukt viktiga veckor som väntar, sista ruschen nu! För mig väntar härnäst läger på söndag i Sollefteå. Det är Svenska Skidförbundet som har ett fint initiativ i form av ”Elitläger” för seniorer. Fokus kommer ligga på mycket fart och jag blir där till torsdag! Innan dess ska jag hinna damma av denna pågående högvecka. Idag har jag haft en fem timmarsdag och på lördag blir det dags för min tredje och förmodligen sista löptävling denna säsong (varför blir det alltid så få?!) i form av sista delen av Sportsgym tour.

Avslutar med lite bilder!

Tre timmars fjällöp i lördags kring Gräftåvallen! Sjukt fint väder men blåsigt och för dagen lite trötta ben…
Fin känsla när man får knäppa av sig rullskidorna för dagen och klappa sig på axeln för en väl genomförd arbetsdag! Ja, jag byter stavmärke i år till Leki, och jag är svinnöjd!
Dagens sista två timmar skrapades ihop ute på Frösön. Inte särskilt svårt i detta väder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.