Hemvändare

Goddag!

Alltid när man pratar om att saker och ting känns bra så får man äta upp det i princip direkt! Det fick jag erfara nu under dagarna på Hallstaberget i Sollefteå då en förkylning kom ytterst olägligt. Åkte dit söndag eftermiddag för att vakna upp tisdag morgon med en ömmande hals. Otroligt besviken då jag sett fram emot denna vecka något kopiöst! Dels är Sollefteå och Hallstaberget en perfekt lägerort, lagom nära Östersund och allting kändes väldigt vältajmat i min träningsbelastning då det var ett läger med fartinriktning. Med fin sparring och grymma ledare med fina möjligheter till teknikträning. Var smått bedrövad några timmar på förmiddagen men med Johan Olsson som föreläsare kvällen innan färskt i minnet så bestämde jag mig för att acceptera och gilla läget helt enkelt.

Min förmiddag i hotellsängen istället för på rullskidbanan. Fick bort en massa plugg och andra saker som legat på hög istället!

För att backa bandet lite: förra veckan gick i mängdens tecken. Det gick oväntat bra och jag kände mig fräsch varje pass fram till fredag eftermiddag då det inte fanns mycket energi kvar i kroppen. Vände hem tidigare än planerat och myste hemma och laddade med energi till tävlingen dagen efter. Starten gick 12 vilket var tur så jag hann maxa återhämtning och energidepåer. Sista delen av Sportsgym tour, Frösöberget runt, 9 km! Många fallmeter första 2 kilometrarna och många höjdmeter att ta resterande del av loppet. Hade en bra dag och kunde till sist spurta hem segern före starka tjejer såsom Sofia Henriksson och Bettan Högberg på tredjeplats! Belönades b la med en helikoptertur för den vinsten, Sportsgym vet hur man arrangerar bra tävlingar! Söndagen blev en väldigt efterlängtad vilodag/resdag till Sollefteå.

NÖJD
”Rada upp sig för lite afte-race-bilder”

Första träningsdagen i Sollefteå, alltså i måndags, var en tuff sådan! Inledde med det såkallade Hallstatestet direkt följt av ett stakrace på 5.4 kilometer (ett varv på rullskidbanan). Jag visste att det skulle bli tufft med ett Hallstatest två dagar efter ett löprace med mycket asfalt och fallmeter när jag anmälde mig, hade dock inte trott att mina vader och lår skulle vara riktigt slutkörda. Men det är ju inte hela världen egentligen! Hallstatestet blev en otroligt tung historia när jag verkligen fick ta det för vad det var just där och då. Lade inte ner energi på att älta det utan taggade om till stakrace som gick betydligt bättre och där jag faktiskt kom upp i puls också! Inte varje dag jag kommer upp högre i puls på stakning är uppförslöpning måste jag säga!

På eftermiddagen körde vi ett lugnt skatepass med teknikfokus. Jag hittade många fina nycklar, framförallt vände Johan Olsson upp och ned på mitt tänk på ”tvåans växel” (= uppförsåkning på skate). Sjukt intressant! På kvällen höll även nyss nämnda en föreläsning som också var otroligt lärorik. Dessutom hade vi dagen innan haft föreläsning av vallachefen, Urban Nilsson.

Sedan var det alltså tack och hej för min del! Jag har aldrig fått avvika från en läger tidigare men någon gång måste ju bli den första. Jag är stolt över mig själv för hur bra jag har tacklat det (självklart har jag varit besviken och otroligt störd på detta faktum). Vet inte om det är karma eller ej, men redan igår vaknade jag upp utan ont i halsen och idag känner jag mig i princip kry. Imorgon räknar jag med att smyga igång och röra på mig igen. Kanske var det bara otroligt bra för kroppen att få luta sig tillbaka lite! Jag märkte nämligen hur svårt jag haft att komma ned i varv, vilket brukar vara en god indikation på att min allmänna stressnivå är lite för hög. Nu får jag träna på det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.