En vecka närmare säsongspremiär

God söndagskväll på er!

Jag sitter och är lite lagom rastlös efter en helg med i princip dubbelvila (bara styrka + en timmes löp idag). Känner mig väl tillfreds med veckan som varit där jag fått in fina kvalitativa pass, bra kvitton och härligt träningsväder.

Eller okej, måndagen bjöd kanske inte på fint väder utan mer jämtländsk höst i form av regn, dis och hårda vindar. Men det är detta som är det bästa med att ingå i skiduniversitetsgruppen: man får till fina tröskelpass ändå! Vallsundet fyra gånger upp och en totaltid kring 45 mintuter i tröskelfart. På eftermiddagen hade det klarnat upp fint när jag var ute på Frösön och sprang omkring på myrarna i två timmar.

Sinnessjukt fina kvällar nu!

Tisdagen innebar att Viktor tog bilen kring 06.00 ut till flygplatsen på Frösön. Jag var en dålig flickvän, mumlade hejdå i sömnen och susade sött vidare till åttatiden. Kompenserade upp detta med att dra på mig rullskidorna och staka ut och hämta bilen för att köra vidare direkt till gymmet. På eftermiddagen stod det spänst och impulser på stadion på schemat.

Onsdagen vaknade jag av diverse mardrömmar som alla hade att göra med att jag missat dagens 3000-meters test?! Kan hända att jag både såg fram emot och var lite nervös inför morgonens pass. Om det är något man vet så är det att 3000 meter på bana är jobbigt. Men ändå lätt att jogga dit i strålande solsken, knappt någon vind och ett stort gäng i form av utvecklingslandslaget i skidskytte att springa testet med (+ några frivilliga självplågare däribland mig själv inräknat). Hade en bra dag och var väldigt nöjd med att spurta in på 10.06. Personbästa med 22 sekunder, där och då ville mycket ha mera och jag var lite snopen att vara så nära sub 10, men den dagen kommer! En liten självförtroende-boost mår man aldrig dåligt av!

Avslutade passet med 1×800 m, 1×400 m (första gången jag klarade att hålla en snittfart på under 3.00 min/km!) och en sista 1×800 m. Sen var allt i kroppen urkrämat så att säga! På eftermiddagen stakade jag 2 timmar med Bettan som också fick persa rejält på förmiddagen! Kul!

Jag och Bettan kämpar på!

Torsdagen innebar att klockan ringde 05:50. Styrde ut mot Rödön för årets premiär för älgjakt för min del! Numera med jägarexamen, kul och så jädra välbehövligt att komma ut ur träningsbubblan lite! Jag fick följa med Göran och gå med Tassa, alltså mamman till mamma och pappas nya valp, Manne. Hemma kring lunchtid och for ut på kanske årets finaste pass ute på Frösön. Min kropp var totalt slut men hösten liksom bara skrek ut alla sina färger i höstsolen. Galet vackert. Hann även med en behandling på eftermiddagen och en massa plugg.

fredagen vankades träningstävling á cirka 8 kilometer skate. Tar åter igen med mig många bra saker från den dagen. På eftermiddagen bestämde jag mig för att plocka lite kontroller ute på Frösön från ”Hitta-ut-kartan”. Det tog mig 1 timme att ta fyra kontroller. Men inte ens det kunde göra mig på dåligt humör utan jag skrattade istället högt åt mig själv ute i skogen… Men jag tog samtliga till sist! Orientering får verkligen tiden att flyga fram så de två timmarna försvann fort! På kvällen fick jag fint besök av farfar som hittat till Östersund. Jag bjöd på älgkalv och rödpang som sig bör på en fredag!

Galet fin solnedgång i fredags, bilden gör verkligen inte den rättvisa!

Lördag och söndag har som sagt gått i vilans tecken. Tanken var idag att börja packa inför en veckas snöläger i Idre men brittsommaren var inte nådig mot 10-kilometersslingan där. Sjukt trist men inte mycket att göra, oklart vad jag gör i veckan istället. Imorgon väntar iallafall mitt första VO2-maxtest!

Shorts och t-shirt under dagens träningspass den 14 oktober, I ÖSTERSUND! Det värsta var ändå att jag borde tagit linne…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.