VO2-maxtest, tunnelskidåkning i Gällo och lite till

Torsdag, nyhetsmorgon är på, surdeg på jäsning och jag är inne på morgonens andra kopp kaffe. Då vet man att det är vilodag! I veckan är mitt träningsfokus på mindre timmar och 100% fokus på att få till bra fartpass. I söndag vilade jag och insåg att jag dammat av den sista mängdveckan för barmarkssäsongen 18/19, det var märkligt! Kändes nästan trist och som att jag inte riktigt var redo för att börja släppa upp i träningen?! Lägger ingen större värdering om det är bra eller inte utan bara konstaterar att så var fallet.

Förra måndagen var det ju äntligen min tur att testa lyckan på A-bandet på NVC! Jag har gjort ett annat typ av maxtest (då man åker till utmattning) under våren 2016 som sistaårsjunior i samband med en rödbetsstudie, så jag hade ändå lite värden att jämföra med även om själva submaxnivåer och sådant var helt nya för mig. Nu gjorde jag en sk. timetrial på 700 meter där man själv bestämmer farten och tanken är att åka så fort som möjligt. För mig var egentligen submaxnivåerna mest intressanta då jag som sagt aldrig sett svart på vitt vars min mjölksyratröskel på rullskidor/skidor går. Hyfsat mallig över att pricka in det exakt på förhand utifrån pulsen sett! Häftigt att jag känner min kropp såpass väl! Resultatet då? Jag hade ökat mitt testvärde med 2,5 enheter och VO2-volymen med 2 dl (samma vikt och längd som 2016), det är jag väldigt nöjd med!

Fin rullskidtur med Bettan häromveckan!

Precis som alla andra tycker så har det varit tacksamt att vara längdskidåkare i höst. Otroligt fina höstdagar och skönt att få sällskap på många pass. Nu känner jag mig redo för att komma på snö och försöka få in tekniken jag försökt ändra i sommar även på skidor. Det blev ju som bekant inget snöläger för mig förra veckan som tänkt och till skillnad från många andra blir det ingen snö för mig förrän i slutet av nästa vecka, men jag känner mig faktiskt inte stressad alls, skönt nog! Förra torsdagen var jag och gjorde min debut i skidtunneln i Gällo, 40 minuter från Östersund. Tekniken satt väldigt fort så det kändes tryggt! Imponerad av tunneln även om jag hade en tung dag just den dagen! Nästa helg läggs snön ut i Östersund och dessutom är det dags för supersprinten här i Östersund på söndag, den tv-sänds så förhoppningsvis får man en glimt av mig då när jag gör allt jag kan för att vara snabb på 100 meter!

Hösten blev även liite roligare med en ny hjälm från Catlike via https://www.outskiing.se/. Så mycket som jag skrapat asfalten i höst kändes det som att det verkligen var på tiden att byta ut min gamla rosa trotjänare. Nu är det barafortsätta med fint fokus de sista rullskidpassen som är kvar av detta träningsår. För min del väntar skidgångsintervaller imorgon och sen en jobbhelg som garanterat blir kul och intensiv då det är halloweenhelg!

Vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.