Status såhär två veckor från premiär

Hej på er!

Jag sitter nöjd i soffan över att ha en lördag med några timmar på snö som ska avverkas och däremellan pilla mig i navlen framför House of Cards på netflix! Igår eftermiddag blev äntligen konstsnöspåret klart här i Östersund och jag hann damma av mina skateskidor ”på riktigt” för säsongen innan jag skyndade mig iväg för att jobba stängning. För tillfället känner jag mig väldigt balanserad, hade man istället frågat mig i början av veckan hade jag sagt att jag hade varit rastlös och lite för mycket tid över. Sista två veckorna har jag verkligen lättat på träningen, vilket dels visat sig fysiskt men även mentalt. Herregud så pigg man blir och framförallt – vad mycket tid det finns!

Ska man backa bandet lite och ta saker och ting i kronologisk ordning så sprang jag det årliga Torråsentestet här i Östersund i måndags. Det passade väl in då det fortfarande låg nån centimeter snö på backen! Alltid mycket tankar i huvudet när man skall försöka slå sitt tidigare jag men jag lyckades även i år vara lite snabbare uppför den knappt 3 kilometer långa backen! Nu sprang jag på 12.12 min, ett personbästa med 13 sekunder. Var väldigt nöjd förra året när jag lyckades ”persa” med 11 sekunder från 12.36 till 12.25. Dock så var det (då) tidigare perset sprunget säsongen innan, för två höstar sedan sprang jag på 12.41… Siffror är kul, även om man inte alltid ska stirra sig blind på dem!

Bakade god surdegspizza under min vilodag i torsdags!

Vad har jag mer hunnit med? Två svängar till Sportsgym City, älskar deras nya källarvåning som de gjort om för ”HIIT Cardio-pass”, alltså i princip en crossfithall! Dessutom ville jag utmana mig på lite annorlunda vis än jag brukar och lovade mig själv att under min vilodag i torsdags radera Instagram, Facebook och min Feedly-app där jag läser bloggar. Jag trodde det skulle bli sjukt svårt på förhand men ärligt talat saknade jag det inte! Det intressanta var mer att jag insåg vilka rutiner jag har. Att jag alltid slösurfar när jag gör en bestämd sak eller vid ett speciell känsla (läs: uttråkad). Funderar om jag ska lägga in en sådan dag en gång i veckan, för det var himla befriande!

Nu ska jag få i mig lite mellanmål innan jag rundar av träningsdagen med två timmar till. Imorgon är det som bekant supersprint här i Östersund, finalerna börjar 12.30 och tv-sänds via SVT!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.