Om bloggtorka och mitt livs bästa säsongspremiär!

Hej på er!

Blogginläggen ramlar inte in frenetiskt på denna blogg direkt. Anledningen? Jag står inför två val inför mitt bloggandes vara eller icke vara. Alternativ ett: sluta blogga. Alternativ två: gör om bloggen helt med vettigare inlägg och ett minimum på minst två blogginlägg per vecka. Mitt motto generellt i livet är att inte göra något halvdant, då kan det lika gärna vara. Känner att det är läge att applicera detta på bloggen. Så vad tycker ni? Vad vill man läsa om i en ”skidblogg”? Eller ska det ens vara en skidblogg? Det är mina tankar just nu och idéer mottages tacksamt!

Tänkte inte göra som jag så sedvanligt brukar och ”backa bandet” särskilt mycket. Kan kort konstatera att säsongen äntligen är igång och jag är otroligt stolt och glad över det faktum att jag redan nu kan checka av ett av säsongens mål – att göra en bra premiärhelg. Detta är något jag haft stora problem med hela min karriär. Säkerligen en hel del mentalt men jag tror även (framförallt sista åren) att jag alltid varit lite för belastad träningsmässigt. Sen tillkommer faktorer som att jag tekniskt behöver mååånga timmar på snö och att man är lite allmänt ringrostig i tävlingsförberedelser (egna rutiner kring uppvärmning osv) och material.

Foto/Rights: Kjell-Erik Kristiansen / KEK Stock (www.sweski.com)

I år har jag jobbat otroligt mycket med det mentala – att verkligen pränta in i skallen att det inte är någon egen, vald sanning om mig själv såsom att jag inte är lika duktig på snö som på barmark, att jag inte kan åka fort innan jul och så vidare. Sedan har jag bollat mycket tankar med Mattis på skiduniversitetet och till skillnad från tidigare år så har jag släppt upp mycket tidigare. Mängdmässigt tror jag det är detsamma om inte någon timme mer rent ut sagt! Summa summarum en viktig lärdom som jag med handen på hjärtat inte klarat av att väga av på egen hand!

Senaste säsongspremiärerna i siffror:

Bruksvallarna 2016: 5 km skate plats 60 (43:e svenska)

10 km klassiskt DNF

Klassisk sprint 34 (i kvalet)

Gällivare 2017 Klassisk sprint plats 55 (34:e svenska)

5 km skate plats 80 (38:e svenska)

10 km klassiskt DNF

Bruksvallarna 2018:  5 km skate plats 23 (19:e svenska)

10 km klassiskt plats 29 (22:a svenska)

Skatesprint 23:a (i kvalet)

Jag siktar högre än helgens resultat denna säsong men jag kan verkligen inte vara missnöjd med helgens lopp. Jag vet att jag alltid åker bra i februari och mars men kan jag åka så här fort nu så kan det här bli en riktigt kul säsong! Och som jag sa till klubbens vallare i helgen: hellre dåligt fäste i Bruksvallarna än på SM i januari! Det i sig är nog helgens största vinst för mig – att jag genomförde och krigade varje meter av de 10 000 meter som skulle avverkas i lördags med rätt risigt fäste. Jag har varit en åkare som är otroligt beroende av fäste men nu lyckades jag bevisa för mig själv att det går ändå – med bättre teknik och lite pannben! Och lite klokare på vilka skidor jag ska välja när!

Ett lite lättare styrkepass igår. Under säsong går jag ner i vikter och satsar på mer explosivitet samt mer prehab.

För tillfället vågar jag med säkerhet påstå att Östersund har landets bästa skidspår. 7.5 kilometer sparad snö så det går ingen nöd på oss skidåkare här. Jag har helt väntat varit lite mör efter helgen och tränat lätt i hopp om att åter vara pigg för säsongens första Volkswagen Cup i Idre. Två skatelopp väntar, en sprint och ett distanslopp. På söndag kommer jag hem och packar om väskan för att på måndag morgon flyga med Team Ramudden till italienska Livigno!

Redan vinterblek och trötta ögon. Hoppas på D-vitaminboost i Italien!

En reaktion till “Om bloggtorka och mitt livs bästa säsongspremiär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.